قابلیت‌های HTML5

قابلیت‌های HTML5
چند سال بیشتر از انتشار نسخه پنجم زبان اچ.تی.ام.ال نمی‌گذرد اما حرکت سازگار بهترین مرورگرها و توسعه دهندگان وب با آن در کنار قابلیت‌های بسیار این نسخه می‌تواند تحولی بزرگ را در دنیای مجازی رقم بزند.
 
یکی از اولین نکاتی که در مورد ظهور اچ.تی.ام.ال5 می‌‌دانیم، بی‌نیازی مرورگرها از افزونه‌‌هایی مانند فلش ادوبی برای پخش ویدئوهای آنلاین است. اما به نظر می‌رسد تغییراتی زیربنایی که وب شاهد آنها خواهد بود، بسیارفراتر از این باشند.
 
کارشناسان یکی از قابلیت‌های این استاندارد تازه را افزایش ذخیره اطلاعاتی مرورگرها می‌دانند. این توانایی باعث می‌شود به خصوص در ابزارهای کندی مانند بعضی از تلفن‌های همراه مرورگر با سرعت بالاتری بتواند صفحات وب را نمایان کند و امکان نمایش صفحات قدیمی وب با کیفیتی بالا نیز فراهم شود.
امروزه بسیاری از وب‌سایت‌‌ها مانند نرم‌افزارهای کاربردی رومیزی عمل می‌کنند. به عنوان مثال امکان ویرایش آنلاین عکس‌ها را در نظر بگیرید.
 
 
اشکال کار اینجاست که توسعه‌دهندگان برای ایجاد ویژگی‌های پیچیده این وب‌سایت‌ها از زبان‌های گوناگونی مانند اچ.تی.ام.ال، جاوااسکریپت و سی.اس.اس در کنار یکدیگر استفاده کرده‌اند و تعامل میان این فناوری‌ها می‌تواند گاهی مشکل‌آفرین باشد. در نتیجه وبسایتها کند کار میکنند، شیوه عملکرد آنها از یک مرورگر به مرورگر دیگر متفاوت خواهد بود و امکان وجود حفره‌های امنیتی نیز وجود خواهد داشت.
اینترنت
به گزارش تکنولوژی ریویو، بروس لاسون که دارد برای بهبود استانداردهای متن‌باز در مرورگر اپرا تلاش می‌کند، می‌گوید: «استاندارد فعلی پیچیده است و همین باعث اشتباهات ناخواسته و از کار افتادن نرم‌افزارها می‌شود. ما به یک استاندارد کاربردی و ساده نیاز داریم که بتواند دقیقا همان کاری را انجام دهد که کاربران می‌خواهند».
یکی دیگر از توانایی‌های این زبان ایجاد رابط برنامه‌نویسی کاربردی «ای.پی.آی» است که می‌تواند باعث ارتباط مداوم میان صفحات باز با سرور شود. در نتیجه تغییرات صفحه هم‌زمان با سرور انجام خواهد شد و صفحه همیشه به‌روز خواهد بود.
این قابلیت اگر شیوه فعلی را شبیه ارسال نامه‌ها به پست الکترونیک بدانیم می‌تواند آنرا به ارسال پیام‌های فوری تبدیل کند و به کاربران شبکه‌های اجتماعی اجازه دهد همیشه به آخرین تغییرات ایجادشده توسط دوستان‌شان دسترسی داشته باشند.
با اچ.تی.ام.ال5 ، امکان دسترسی به بخشی از اطلاعات به صورت آفلاین وجود خواهد داشت. این قابلیت که انبارش شبکه نامیده‌شده به مرورگر اجازه می‌دهد به شکل هوشمند و دسته‌بندی‌‌شده اطلاعات را به گونه‌ای ذخیره کند که صفحات با بالاترین سرعت ممکن نمایان شوند و علاوه بر این امکان بازیابی بخشی از اطلاعات وجود داشته باشد.
در کنار بهبود این استاندارد، تغییراتی نیز در نسخه جدید سی.اس.اس انجام شده است که می‌تواند نوید گرافیک آنلاین بهتری را به کاربران وب بدهد. سی.اس.اس هم مانند اچ.تی.ام.ال امکان قرار دادن پنجره‌های پویانمایی را در صفحات وب به کاربران خواهد داد. استانداردها ساده‌تر و کاربردی‌تر خواهند شد و در نهایت فضایی امن، با کارکردی مطمئن برای کاربران ایجاد خواهد شد. این همان هدف ایجادکنندگان اچ.تی.ام.ال نسخه 5 است.
 
 
جدیدترین مطالب سایت