بررسی دقیق گوشی 91 NOKIA N

مجموعه : موبایل
بررسی دقیق گوشی 91 NOKIA N

4گیگ هارد . دوربین ۲ مگاپیکسل . سیمبین ۹.۱ . موزیک پلایر قدرتمند . بلوتوث . EDGE .و Wi-Fi. پشتیبانی از ۳G . دارای بدنه استیل . دارای کنترل موزیک در قسمت لغزشی گوشی . دارای رادیوی FM . دارایAccessory زیاد موجود در جعبه .

 
● مهمترین معایب :

ناسازگاری سیستم عامل . قیمت بالا. سنگین و بزرگ بودن . قدرت نمایش ضعیف . حالت ضعیف ماکرو علیرغم دوربین ۲ مگاپیکسل . فاقد اینفرا رد و کند کار کردن موبایل.بالاخره این مدل بعد از حدود یک سال وارد بازار شد . این مدل واقعا یک مدل چشمگیر است .

 

طوری که دوستان و آشنایان قبل از سلام و احوالپرسی از دستگاهی که در دست شماست می پرسند . سنگین تر از وزنش احساس می شود . کلید قفل قاب در گوشه سمت راست بدنه موجود است . همچنین دارای یک شکاف در پشت قاب است که در دست مشخص نمی شود .

 

دوستان N91را به پارو تشبیه کردند . دکمه ها در اطراف بدنه پخش هستند . قدرت اسپیکر آن آنقدر نیست که بشود در یک خیابان شلوغ موسیقی گوش داد بر خلاف ۳۲۵۰ . قسمت بالای گوشی مشابه70 N است . دارای قفل صفحه دستی در کنار دکمه خاموش / روشن است که بعد از چند بار استفاده شل می شود .

 

برای دسترسی به منو یک دکمه درکنار بدنه گوشی تعبیه شده است . نکته جالب در این گوشی استفاده از ۳.۵ mm jack برای اولین بار می باشد . در بررسی که در مورد وضوح تصویر بعمل آمد مشخص شد که این مدل از ۶۶۸۱ ضعیف تر است . نوشتن SMS زیر نور آفتاب کار بسیار سختی است . وضوح تصویر ۳۲۵۰ علیرغم دارا بودن وضوح یکسان با N91 بهتر است .

 

اطاف صفحه نمایش و کلیدها بسیار شفاف است و بر خلاف ۸۸۰۰ نیاز به تمیز کردن مکرر ندارد . حساسیت دکمه ها علیرغم نحوه قرار گیری آنها بسیار بالاست . قسمت لغزشی گوشی با نیروی دست باز می شود و مواظب باشید با دست چرب اقدام به باز کردن آن نکنید ک با مشکل مواجه می شوید .

 

لبه های قسمت لغزشی بسیار تیز و برنده هستند. دکمه های صفحه کلید بسیار کوچک و در عین حال بسیار حساس هستند پس اگر دارای شست بزرگ هستید با مشکل مواجه می شوید !! چراغهای صفحه کلید آبی هستند . سیستم عامل این مدل نیز مانند ۳۲۵۰ دارای ناسازگاری با برنامه های قبلی است و باید منتظر ماند تا برنامه های سازگار با این ورژن وارد بازار شود . در قسمت بالای صفحه برنامه های در حال اجرا نمایش داده می شود که قبلا نیز گفته شد که وضوح صفحه برای تصویر های کوچک ضعیف است .

 

سایز و نوع فونت جدید هستند . حالت استند بای مانند ۶۶۸۱ و دارای ۶ ایکون می باشد ۶۶۸۱ دارای ۵ آیکون می باشد . منوی این مدل مانند سایر مدلهای اسمارت فون نوکیا دارای ماتریکس ۳*۳ است و دارای تمهای از قبل نصب شده نیز می باشد . با زدن دکمه قرمز( که برای قطع کردن مکالمه استفاده می شود ) مانند N۷۰ و ۳۲۵۰ در حالت عادی تمام برنامه های در حال اجرا بسته شده و به صفحه اول گوشی بر می گردید .

 

از سایزر اسمارت فونها کند تر کار می کند که احتمالا به دلیل حجم بالای هارد آن است . برای بالا آمدن گوشی حدود ۳۰ ثانیه زمان لازم است . در تست اجرای برنامه های جاوا واقعا سریع است . اما بسیار نا پایدار است و در روز حدود ۴ بار ری استارت می شود و سیستم عامل و نرم افزار های اصلی دارای مشکلات اساسی است .

 

سرعت گرفتن عکس اول نسبتا زیاد است ولی برای مشاهده عکسهای گرفته شده فرصت بیشتری نیاز است . حالتهای عکس برداری شاملSepia و سیاه سفید و نگاتیو است . دارای نایت مود قوی است ولی فاقد فلاش است.

 

عکس متن و اشیا از نزدیک تار می شود و در حالت ماکرو ضعیف است . دارای زوم ۲۰x است . بعد از گرفتن عکس اول در حالت زوم عکس حاصل تار مشود ولی عکس دوم درست در می آید که احتمالا مشکل نرم افزاری است . تصویر های فیلمبرداری شده توسط N91 دارای وضوح تصویر بالا ۳۵۲ x ۲۸۸ pixels و با فرمت 4 MP است .

 

در هنگام فیلمبرداری از همه حالتهای عکسبرداری و زوم می توان استفاده کرد . ویژوال رادیوی این مدل در همه موجهای FM کارایی دارد . هنگامی که گوشی در حالت استند بای است و رادیو روشن است فرکانس موج و نام شبکه رادیویی نمایش داده نمی شود . این مدل مشابه یک MP۳ Player توسطMiniUSB به کامپیوتر متصل می شود . بعد از اتصال به کامپیوتر موبایل دارای سه حالت می شود و از کاربر حالت کاری مورد نظرش را می پرسد . ا

 

این سه حالت عبارتند از :

 

۱ ) حالت MediaPlayer که گوشی با نرم افزار موجود در CD همراه گوشی کار می کند .

 

۲ ) حالت دوم که با PCSuite کار می کند .

 

۳ ) حالت حافظه جداشدنی که بی نیاز از هر نرم افزار است.

 

در حالت استند بای و در حالتی که موزیک در حال اجراست نام آهنگ و میزان پیشرفت آن در صفحه نشان داده می شود . کنترلهای موزیک روی صفحه کلید و Remote نیز موجود است . این مدل دارای هدفون کامل همراه با Remote است ولی اگر آنرا برای گوش دادن به موزیک استفاده کنید خواهید دید که اصلا قابل مقایسه با سایر مدلهای مشابه مانند سونی اریکسون 800W نیست . دارای ۸ باند اکولایزر است . این مدل دارای حالتی به نام extended stereo است که مانند SRS WOW effects در ویندوز مدیا پلایر عمل می کند .

 

برای زیاد کردن صدا باید یک تن آزاردهنده را شنید . باتری این مدل از نوع Lithium-Ion battery می باشد که نگهداری آن در حالت استندبای ۱۹۰ ساعت و در حالت مکالمه ۲۴۰ دقیقه است . ولی در حالت کار کردن روزمره وگوش دادن به موزیک باعث تمام شدن باتری طی یک شبانه روز می شود . این مدل دارای یک پایه جهت شارژ است . صدای مکالمه تا یک دقیقه قابل ضبط است و هر ۳ دقیقه طرف مقابل با یک بیپ آگاه می شود . ثبت تماسها و دفترچه تلفن مانند سایر مدلهای این گروه است با این تفاوت که صفحه مشخصات فردی ۳۸ فیلد دارد . Messaging این مدل تفاوت چندانی نکرده است ولی ارگانایزر آن کامل شده و مشابه ۳۲۵۰ است .

 

● جعبه این مدل دارای

 

Handset N91▪
USB cable ▪
Charger with a small-size connector ▪
Charger adapter of the small-size / big-size connector type ▪
Active stand ▪
Installation CD incl. PC Suite ▪
User Manual ▪

می باشد .

 

● نقطه نظرات David Polesny

 

یک سال از اولین معرفی N۹۱ می گذرد. بر این عقیده بودیم که طی این یک سال مندسان نوکیا مشغول کامل و بهتر کردن این مدل هستند ولی متاسفانه چنین نشد و این مدل دارای مشکلات فراوانی نظیر بسته نشدن کامل قسمت لغزشی، دکمه های کوچک و قیمت بسیار بالاست که اصلا نمی ارزد. این مدل سنگین و دارای طراحی زشت است مخصوصا قسمت بالای آن . وجود قفل دستی و جک گوشی استاندارد از مزایای این مدل محسوب می شود. نکته نا امید کننده این مدل برای من وضوح تصویر پایین آن است.

 

● نقطه نظرات Mark Lutonsky

 

این مدل یک غول بی ریخت سنگین است . به نظر من طراحان این مدل به شکل ظاهری آن بی توجهی کرده اند . این مدل شبیه پاروست که هنگامی که قسمت لغزشی آن باز است بسیار تیز و برنده است . صفحه کلید آن راحت نیست . عوض کردن قاب براحتی صورت نمی گیرد . وضوح تصویر این مدل در مقایسه با QVGA اصلا قابل مقایسه نیست . مشکل دیگر آن سیمبین ۹.۱ و ناسازگاری با برنامه های قبلی است . پشتیبانی از Wi-Fi و موزیک پلایر و جک گوشی استاندارد از نکته های مثبت این مدل می باشد که در سایر مدلهای این گروه نیز یافت می شود .

 

 

تهیه و تنظیم : بخش تکنولوژی تالاب

 

 

جدیدترین مطالب سایت