فوتبال
سفارش تبليغات اينترنتي
درمان هموروئيد
مشخصات خودروهای ایرانی و خارجی
تبلیغات متنی
گالری عکس
فوتبال

آموزش و طرز تهیه و پخت شله زرد

آموزش و طرز تهیه و پخت شله زرد

آموزش و طرز تهیه و پخت شله زرد نذری مخصوص اربعین حسینی

 

شله زرد از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ای است که معمولا در مناسبت های مذهبی بیشتر طبخ می شود. ولی در حال حاضر خیلی ها شله زرد را به عنوان دسر بعد از غذا در مهمانی ها سرو میکنن.ما نیز در آستانه اربعین حسینی برای دوستانی که می خواهند نذری بدهند، تصمیم گرفتیم طرز تهیه شله زرد را در سایت نون و آب قرار دهیم :

 

مواد لازم :

 

برنج 2 کیلو

شکر 4 کیلوگرم

زعفران ساییده شده  3 مثقال

هل ساییده بمقدار لازم

گلاب 2 پیمانه

روغن 2  پیمانه

خلال پسته – خلال بادام – دارچین – پودر نارگیل جهت تزئین بمقدار دلخواه

 

طرز تهیه شله زرد:

 

برنج را پیمانه کنید وخوب بشویید و 6 برابر برنج آب در نظر بگیرید در صورت امکان سعی کنید از برنج ایرانی استفاده کنید تا شله زرد شما خوشمزه تر شود بعد برنج را می بایست چهار ساعت قبل از پخت ویا از شب قبل خیس کنید تا مدت زمان پخت کوتاه شود. 

بعد از خیس خوردن برنج قابلمه رابگذارید روی گاز تا آب برنج جوش بیاد توجه داشته باشید شعله اجاق باید متوسط باشد. باید در حین جوش ، مراقب آب ظرف باشید که خیلی کم نشه . اگه کم شد باز آب بریزین تا بجوشه . هرچه آب توی قابلمه بیشتر باشه برنج بهتر پخته می شود.

حالا بعداز اینکه دیدید برنج تان خوب پخته و به اصطلاح له شده شکر رو اضافه می کنیم . در این حین مرتب با ملاقه برنج رو هم بزنید که ته نگیره اگه شله زردتون سفت بود 1 یا 2 پیمانه دیگه آب بهش اضافه کنید برای اینکه مطمئن شوید شکر شله زرد کافیه نباید داغش رو تست کنین . باید کمی بکشین و بذارین که خنک بشه تا بتوانید میزان شکرش رو متوجه شوید . در حین داغی متوجه نمی شوید. چون شله زرد وقتی سرد می شه شیرینیش کمتر می شود . 

بعداز شکر نوبت زعفران می رسد حالا زعفرانی رو که کوبیدید در کمی آب جوش حل کرده به قابلمه اضافه کنید .و سپس روغن رو اضافه می کنیم . بعضی افراد خیلی دوست دارن توی شعله زرد خلال بادوم باشه تو این مرحله می توانید کمی خلال بادام رو به شله زرد اضافه کنید. در آخر هم اسانس گلاب و هل رو اضافه می کنیم در قابلمه را می بندیم و می گذاریم شله زرد ملایم  بجوشد تا حسابی جا بیفتد … 

بعداز حدود نیم ساعت می توانیم شله زرد را از روی حرارت برداریم . موقع برداشتن مراقب باشید عرق جمع شده زیر درب قابلمه توی شله زرد نریزید . سپس خوب بهم میزنیم و تا هنوزشله زرد داغه در ظرف های مناسب میکشیم  و تزیین می کنیم . برای تزیین می توانید از پودر دارچین -خلال پسته- پودر نارگیل -خلال بادام استفاده کنید .

 

فوت و فن های تهیه شله زرد خوشمزه

 

1- شکر رو حتما بعد از پختن برنج اضافه کنید.

2- مقداری آب مورد نیاز مهم است

3- شکر با حرارت  آب میندازه و بعد از اضافه کردن شکر مقداری از آب شله زرد بیشتر میشه، پس این نکته هم حتما در نظر داشته باشید و قبلش آب اضافه نکنید.

4- خلال بادام توی شله زرد را یک ساعت آخر بریزید تا پخته بشه.

5- وقتی شله زرد رو برای دسر استفاده میکنید بهتره سرد سرو بشه. 

6-جهت افزایش كیفیت شله زرد باید از برنج مرغوب استفاده كرد.

7- بهتر است خلال بادام به مدت دو ساعت در آب خیسانده شود و بعد استفاده گردد.

8- زعفران را در هنگام نیاز بسایید كه بوی عطر آن از بین نرود در ضمن زعفران را با آسیاب‌برقی آسیاب نكنید تا بو و رنگ آن حفظ شود.

9- هرچه گلاب و زعفرانش بیشتر باشد شله زرد ما خوش رنگ تر وخوشمزه تر است.

10- برای نوشتن  روی  شله زرد از قالب های مخصوص (شابلون )  استفاده کنید .

 

نوش جان و نذری یتان قبول باشد.

 

 

 تهیه و تنظیم : بخش آشپزی تالاب

 

 

مجردها کليک کنيد
خرید بلبط هواپیما
کتاب کسب و کار
پربیننده ترین مطالب
جدیدترین مطالب امروز
Xبستن تبليغ
فوتبال