طرز تهیه ماهي ميدم (غذاي جنوبي)
مواد لازم ماهي ميدم :
ماهي که براي اين غذا انتخاب ميکنيم، بايد از نوع ماهي هاي گوشتي مثل ماهي شير، هامور، سنگسر، ميش ماهي و… باشد.
سبزي را پاک کرده، ميشوييم و در آبکش ميريزيم. وقتي آب آن کاملا گرفته شد، به صورت ريز خرد ميکنيم.
پياز را خلال کرده و با 100 گرم روغن سرخ کردني سرخ مينماييم تا طلايي شود. سبزي را به پياز داغ اضافه ميکنيم و گرد ليمو عماني، زردچوبه و کمي نمک به آن ميزنيم و روي حرارت ملايم ميگذاريم تا آب سبزي تبخير گردد و کمي سرخ شود.
ماهي را قطعه قطعه کرده، ميشوييم و با نصف استکان آب و کمي نمک در ظرفي ميريزيم.
آن را در حرارت ملايم ميگذاريم تا کمي بپزد. پوست ماهي را ميگيريم و به قطعات کوچک تقسيم ميکنيم و داخل سبزي ميريزيم.
آنها را هم ميزنيم تا با ساير مواد آغشته شده و کمي سرخ شود.
برنج خيس کرده جوشانده و آبکش ميکنيم. 50 گرم روغن را با نصف ليوان آب در کف قابلمه ميريزيم و ميگذاريم داغ شود.
نصفي از برنج را در قابلمه ميريزيم.
مخلوط سبزي و ماهي را روي برنج ميريزيم و با بقيه برنج روي آن را ميپوشانيم.
ظرف برنج را روي حرارت ملايم قرار ميدهيم و در ظرف را ميبنديم.
بقيه روغن را که 50 گرم ميشود با نصف ليوان آب جوشانده، روي برنج ميدهيم و ميگذاريم با حرارت ملايم به مدت 45 تا 60 دقيقه دم بکشد.
موقع کشيدن غذا، تمام مواد را در قابلمه مخلوط مينماييم و سپس در ديس ميکشيم.