طرز تهیه ريزه کوفته ( آذري )

مجموعه : انواع کوفته
طرز تهیه ريزه کوفته ( آذري )

مواد لازم ريزه کوفته

 

  • گوشت چرخ ‌کرده: 250 گرم

  • لوبيا چيتي: 200 گرم

  • هويج: يک کيلوگرم

  • پياز: 2 عدد متوسط

  • برنج: 50 گرم يا نصف پيمانه

  • jخم‌ مرغ: يک عدد

  • روغن مايع: نصف پيمانه

  • زردچوبه: نصف قاشق چاي‌خوري

  • نمک: به مقدار لازم

  • رب گوجه‌ فرنگي: 2 قاشق سوپ‌خوري

  • آبغوره يا آب نارنج: نصف پيمانه

 

طرز تهیه ريزه کوفته :

ابتدا لوبيا را در کاسه ‌اي بريزيد و بعد از شستن، به مدت 5 الي 6 ساعت در مقداري آب سرد خيس کنيد. سپس در قابلمه‌ اي بريزيد و روي شعله اجاق‌ گاز قرار دهيد تا بپزد. زمان لازم براي پخت لوبيا، حدود يک تا يک‌ ساعت و نيم است(البته اين مدت بستگي به جنس لوبيا نيز دارد، بعضي لوبياها زودپز و بعضي ديگر ديرپز هستند). بعد از پختن لوبيا، آن را داخل آبکش ريخته و کنار بگذاريد.

 

برنج را نيز در کاسه ‌اي حاوي مقداري آب بريزيد و به مدت يک ‌ساعت خيس کنيد. يکي از پيازها را شسته و پس از پوست‌ کندن به‌ صورت خلالي خرد کنيد. سپس در يک تابه گود متوسط مقداري روغن بريزيد و پياز خردشده را در روغن تفت دهيد.

 

هويج ‌ها را نيز پوست کنده و به‌ صورت خلالي خرد کنيد. سپس آن ها را نيز در تابه ‌اي جداگانه، در مقداري روغن تفت دهيد. گوشت چرخ ‌کرده را در يک کاسه ي گود ريخته و پياز دومي را پس از پوست ‌کندن و شستن داخل آن رنده کنيد.

 

سپس مخلوط گوشت و پياز را با دست خوب ورز دهيد. هنگام ورزدادن، نمک، فلفل، زردچوبه، برنج خيسانده شده و يک‌ چهارم پيمانه آب را نيز اضافه کنيد. در پايان، تخم ‌مرغ را نيز بيفزاييد و دوباره مواد را خوب مخلوط کنيد و کنار بگذاريد. حالا در تابه‌ اي که پيش از اين پياز را در آن تفت داده‌ بوديد، رب گوجه فرنگي را اضافه کرده و زير تابه را روشن کنيد تا کمي تفت داده شود.

 

به اين ترتيب، رنگ آن در غذا بيشتر خواهد شد. سپس حدود يک ‌چهارم پيمانه آب، داخل تابه بريزيد. بعد از اينکه يکي دو جوش زد، مقداري از مخلوط گوشتي را برداشته و در کف دست ‌تان به شکل گلوله‌ به اندازه گردو درست کرده و داخل تابه بيندازيد. اين عمل را آن‌ قدر تکرار کنيد تا تمام مخلوط گوشتي به‌ صورت کوفته ‌هاي ريز گردويي شکل درآيند.

 

بعد هويج سرخ ‌شده و لوبياي پخته را به آن اضافه کنيد و پس از گذشت حدود نيم ساعت آبغوره يا آب نارنج را بيفزاييد و بگذاريد تا خوراک خوب جا بيفتد. زمان لازم براي طبخ اين غذا حدود يک ساعت است.

 

نکته ها 1- شما مي ‌توانيد مقدار آب لازم براي پخت لوبيا را کمتر بريزيد تا در پايان پخت، آب آن نيز به خورد لوبيا برود. در اين صورت، ديگر نيازي به آبکش‌کردن وجود ندارد. 2- اگر زمان کمي براي درست کردن غذا داريد، مي ‌توانيد به جاي صرف وقت براي پختن لوبيا از کنسرو آن استفاده کنيد. 3- هنگام تفت ‌دادن هويج، در تابه را نگذاريد تا هويج همچنان فرم سخت و ترد خود را طي سرخ‌ شدن حفظ کند.

 

توضیحات

ريزه‌ کوفته يکي از غذاهايي است که در شهرهاي استان ‌هاي آذربايجان طبخ مي ‌شود. اين خوراک محلي را در اين مناطق با ترشي يا شور مي ‌خورند.

 

 
منبع : آشپزی تالاب
 
 
جدیدترین مطالب سایت