مواد لازم:
برنج : سه پیمانه
سبزیپلویی خرد شده: 200 گرم
روغن و نمك : به میزان لازم
روغن محلی : یك قاشق غذاخوری
پیاز متوسط : یك عدد
سیر : یك حبه
ماهیچه گوسفندی : 300 گرم
چوب دارچین : یك عدد
بادنجان: چهار عدد
گوجهفرنگی متوسط : چهار عدد
طرز تهیه
این غذا در استان سمنان بسیار طرفدار دارد. مردم مهماننواز این خطه از مهمانانشان نیز با همین غذا پذیرایی میكنند. پیاز را خرد كرده و كمی تفت میدهیم. گوشت را هم افزوده، پس از تفت دادن، سیر، دارچین و یك لیوان آب درون آن ریخته و میگذاریم تا بپزد.
در نیم ساعت آخر نمك را هم میافزاییم. آب برنج را اندازه میكنیم و به همراه سبزی، نمك و روغن داخل قابلمه ریخته و پس از جوش آمدن دم میكنیم. بادنجانها را دو نیم كرده و نیم ساعت در آب نمك غلیظ میخوابانیم، سپس سرخ میكنیم.
گوجهفرنگیها را هم دو نیم كرده و تفت میدهیم. در انتها پلو، گوشت، بادنجان و گوجهفرنگی را درون ظرف ریخته و با روغن محلی سرو میكنیم.