مواد لازم برای روش اول :
خیار قلمی 1 کیلو
نمک 250 گرم
سیر یک بوته
سبزی ترخون 200 گرم
سرکه 1 لیوان
آب به مقدار لازم
طرز تهیه :
خیار ها و سبزی ها را شسته و خوب خشک کنید و به همراه حبه های سیر پوست کنده شده در ظرف مورد نظر بریزید ، چنانچه هر کدام از مواد نم دار باشند خیارشور بعد از چند روز کپک می زند. سپس نمک را در آب جوشیده سرد شده حل کنید و روی خیار ها بریزید و در آخر 1 لیوان سرکه را اضافه میکنیم و در ظرف را محکم میبندیم که هوا نکشد که باعث خرابی خیار شور می شود .
بعد از گدشت 20 روز خیار شور شما آماده مصرف می باشد. نوش جان
مواد لازم برای روش دوم:
خیار ریز قلمی : 1 کیلو
برگ کرفس: 100 گرم
شوید : 100 گرم
ترخون: یک کیلو
سنگ نمک: به میزان لازم ( اگه ازنمک معمولی استفاده میکنید خیار ها نرم میشه ولی اگه ازسنگ نمک استفاده کنید کیفیت خیار شور شما خیلی خوب خواهد شد )
سیر: 4 حبه بزرگ
فلفل سبز تند: 4 عدد
زاج سفید: یک تکه کوچیک اندازه نخود
طرز تهیه
سبزی ها و خیار ها رو بشورید و بزارید خوب خشک بشن ( اگه خوب خشک نشه کپک میزنه ) ، لازم نیست سبزیها رو خرد کنید ، بعضی ها خیار ها و سبزیها رو نمی شورند و بعد خیار شورها رو آب میکشند اما مامان من از همون اولش می شوره.
آب و نمک رو بزارید بجوشه ( تقریبا به ازا هر15 لیوان آب یک لیوان خرد شده سنگ نمک به کار میره ) در انتها زاج سفید رو هم بندازید توش و وقتی حل شد از رو گازبدارید.
خیار و سبزیها را لایه لایه داخل ظرف ترشی ریخته و سیر و فلفل را هم لابه لای آنها قرار دهید ، آب و نمک رو بریزید روی مواد تا جائی که ظرف پربشه بعد درش رو محکم ببندید و بزارید تا جابیفته بستگی به دمای هوا زمان لازم برای عمل اومدن خیار شور متفاوته هرچه هوا گرمتر بشه زمان هم کمتر میشه
نکته بسیار مهم : دمای آب و نمکی که روی خیار شور می ریزید خیلی مهمه ، این آب باید گرم باشه نه داغ نه سرد! یعنی وقتی انگشتتون رو توش می زنید نسوزه!
نکته خوشمزه: اگه لابلای مواد ، گوجه های رسیده سفت هم بریزید میتونید همزمان شوری گوجه فرنگی خوشمزه هم داشته باشید.
تهیه و تنظیم : بخش آشپزی تالاب