– به كودكان و دانش آموزان توصیه كنید از میان وعدههای سالم و با ارزش غذایی مانند میوه، سبزی، شیر، لقمههای خانگی مانند نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ و …،
انواع میوهها مانند سیب، پرتقال، نارنگی، هلو …، سبزیها مانند هویچ، كاهو، خیار و … و شیر و لبنیات كم چرب استفاده كنند. همچنین از خوردن شیرینی و شكلات بیش از حد، چیپس و میان وعدههای چرب خودداری كنند.
– مصرف غذاهای چرب، سرخ شده، شیرین و شور را محدود كنید.
– سرعت غذا خوردن خود را كاهش دهید. هر لقمه غذا را برای مدت طولانیتر بجوید.
– غذا را در ظرف كوچكتری بكشید. در رستوران غذای نیم پرس سفارش دهید.
– غذا خوردن را همزمان با سایر فعالیتها مانند تماشای تلویزیون یا خواندن كتاب انجام ندهید.
– همه غذای تهیه شده را سر میز نگذارید. بهتر است به همان اندازه كه میخواهید مصرف كنید، در ظرف خود غذا بكشید و دوباره سراغ غذا نروید.
– مواد غذایی نامناسب مانند نوشابه، چیپس، سس مایونز، شیرینی و … را نخرید.
– مصرف فست فودها مانند: سوسیس، كالباس، پیتزا، سیب زمینی سرخ شده و انواع ساندویچها كه در بیرون از خانه و با مواد چرب و نامرغوب تهیه میشود را محدود كنید.
– برای میان وعده از میوهها و سبزیهای تازه استفاده كنید.
– از شیر و لبنیات كم چرب (كمتر از 5/1 درصد) و یا بدون چربی استفاه كنید. در مورد كودكان مصرف شیر و لبنیات بدون چربی توصیه نمیشود.
– مراقب باشید بی جهت غذا نخورید. مثلا وقتی به بچهها غذا میدهید باقی مانده را خودتان مصرف نكنید.
– فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.
– بچههایی كه ساعتهای زیادی را به تماشای تلویزیون میپردازند چاقتر هستند چون هم تحركشان كم میشود و هم در هنگام تماشای تلویزیون اغلب تنقلات كم ارزش و چاق كننده میخورند. به كودكان توصیه كنید در روز بیش از دو ساعت از وقتشان را به تماشای تلویزیون نگذارنند.
– سه روز در هفته، 30 دقیقه پیادهروی تند انجام دهید.