یائسگی زنان و 7 واقعیت مهم

یائسگی زنان و 7 واقعیت مهم

در مورد یائستگی زنان و 7 واقعیت مهم بخوانید. یائسگی فصلی از زندگی خانم هاست که تغییراتی در آنها ایجاد می کند. خیلی از خانم ها در دوره یائسگی، فعالیت های اجتماعی خود را کاهش می دهند، چون تصور می کنند باید زمان بیشتری به خود اختصاص دهند. در هر حال این دوره، تقریبا در سنین بین 45 تا 55 سالگی فرا می رسد و تخمدان ها از عمل تخمک گذاری باز می مانند و امکان حاملگی از خانم ها سلب می شود.

 

در دوره یائسگی همچنین ترشح هورمون های استروژن و پروژسترون کاهش می یابد و علائمی بروز می کند که مهم ترین آنها گرگرفتگی، تعریق زیاد و تغییرات خلق و خوی است. اما علائم یائسگی به همین جا ختم نمی شود. در این مطلب اطلاعات بیشتری از این فصل زندگی خانم ها در اختیارتان قرار می دهیم.

 

یائسگی سبب تغییراتی در ضربان قلب می شود
از پیش از شروع دوره ی یائسگی این امکان وجود دارد که ضربان قلب خانم ها دچار تغییراتی شود. در واقع در دوره ی پیش از یائسگی، خانم ها دچار افزایش ضربان قلب می شوند. در نتیجه خانم ها با پدیده ی تپش قلب مواجه می شوند که شاید باعث نگرانی آنها شود. البته امکان دارد که این مسئله نشان دهنده وجود یک بیماری قلبی باشد. اما در حالت کلی، تغییرات هورمونی این دوره باعث بروز افزایش ضربان قلب می شود.

 

چربی خون در دوره یائسگی افزایش می یابد
همانطور که گفتیم علائم یائسگی به گر گرفتگی ختم نمی شود. در این دوره تغییرات هورمون زیادی بروز می کند. هورمون استروژن که هورمون مسئول بروز قاعدگی زنانه و کنترل میزان کلسترول بد خون و همچنین افزایش کلسترول خوب خون است کاهش پیدا می کند. در نتیجه در دوره ی یائسگی میزان کلسترول بد خون رو به افزایش می گذارد و کلسترول خوب خون کاهش پیدا می کند.

خبر خوب اینکه شما می توانید با در پیش گرفتن سبک زندگی سالم از بروز این مشکل پیشگیری کنید. بهتر است به طور مرتب آزمایش خون دهید تا از تغییرات چربی خون تان مطلع باشید.

 

مصرف مواد غذایی طبیعی و ارگانیک در دوران یائسگی لازم است
اکثر مواد غذایی موجود در بازار حاوی ترکیبات شیمیایی هستند که باعث اختلال در کار هورمون ها شده و اختلالاتی در بدن خانم هایی که در بدو ورود به دوره ی یائسگی هستند، ایجاد می کنند. در نتیجه لازم است که مصرف مواد غذایی طبیعی و ارگانیک درالویت قرار بگیرد و به هر قیمتی از جذب ترکیبات شیمیایی مانند پارابن، فتالات ها و بیسفنول A خودداری شود. بهترین کار افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات تازه در دوره یائسگی است. به خاطر اینکه این مواد غذایی سرشار از مواد مغذی هستند که با علائم ناخوشایند یائسگی مقابله می کنند.

 

یائسگی باعث کاهش میل به روابط اجتماعی می شود
یائسگی مرحله ای از زندگی خانم هاست که باعث بروز تغییراتی در خلق و خوی آنها می شود. در واقع در دوره یائسگی، احساسات و خلق و خوی خانم ها دستخوش تغییرات زیادی شده و میل به کاهش روابط اجتماعی بیشتر می شود. این تغییرات در بین خانم های برونگرا پررنگ تر است. در این مرحله اکثر خانم ها دوست دارند بیشتر به فکر خود باشند و زمان زیادی را به خود اختصاص دهند.

البته تصمیم درست و به جایی است، به خاطر اینکه خانم ها بیشتر انرژی خود را صرف مراقبت از افراد دیگر خانواده می کنند. بنابراین در مرحله ای از زندگی بسیار خوب است که کمی بیشتر به فکر خود و سلامتی شان باشند.

 

یائسگی معمولا باعث شکنندگی و ریزش موها می شود
خانم ها عاشق موهای خود هستند و تمام تلاششان را برای زیبایی و سلامت آنها انجام می دهند. اما تغییرات هورمونی در دوره یائسگی روی سلامت و زیبایی موها نیز تاثیر دارد. به این ترتیب که موها نازک تر، شکننده تر و خشک تر شده و امکان ریزش آنها بیشتر می شود. در این شرایط لازم است که تغییراتی در رژیم غذایی تان ایجاد کرده و به فکر جذب ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین بیشتری باشید.

تا حد امکان از محصولات آرایشی بهداشتی حاوی ترکیبات شیمیایی، سشوارهای داغ و طولانی مدت یا اتوی مو و غیره بپرهیزید.

 

در دوران یائسگی زنان احساس گرگرفتگی می کنند

شناخته ترین علامت یائسگی گرگرفتگی است که در مورد آن زیاد صحبت می شود. اما با این حال اکثر خانم ها آگاهی کامل در مورد پیشگیری و مقابله با این حالت ناخوشایند را ندارند. بهتر است بدانید که گر گرفتگی بیشتر در شب ها بروز کرده و در خواب خانم ها اختلال ایجاد می کند. این مشکل روز بعد و با افزایش تحریک پذیری و بروز علائم خستگی در پوست خود را نشان می دهد.

برای مقابله با مشکل گرگرفتگی بهتر است از لباس خواب و ملافه های نخی و نرم استفاده کنید. یک بادبزن کنار تخت تان داشته باشید. از روش های آرام بخش برای مقابله با تغییرات خلق و خوی و آرامش بیشتر خود استفاده کنید. در نهایت اینکه بدانید شما تنها کسی نیستید که دچار این مشکلات هستید و میلیون ها خانم در سرتاسر جهان با چنین علائمی مواجه هستند. حفظ آرامش و در پیش گرفتن سبک زندگی سالم، شما را از علائم نامطلوب دوره یائسگی در امان نگه خواهد داشت.

 

خانم ها در دوره یائسگی بیشتر می خوابند
با ایجاد تغییرات زیاد و خاص این دوره از زندگی جای شگفتی نیست که نیاز به خواب افزایش پیدا کند. در نتیجه خانم ها در دوره یائسگی بیشتر می خوابند. البته داشتن یک چرت کوتاه سی دقیقه ای در بین روز برای رفع خستگی و افزایش انرژی مفید است، اما چرت بعدازظهر نباید بیش از نیم ساعت باشد. به خاطر اینکه در روند طبیعی خواب شبانه اختلال ایجاد می کند.

 

تهیه و تنظیم : مجله تالاب

منبع : tebyan.net

جدیدترین مطالب سایت