مواد غذایی که مصرف زیاد آن ها مسمومیت ایجاد می کند

مجموعه : تغذیه سالم
مواد غذایی که مصرف زیاد آن ها مسمومیت ایجاد می کند

باید در خوردن برخی مواد غذایی دقت کرد و از پر خوری پرهیز کرد. مصرف بیش از اندازه این مواد غذایی باعث مسمومیت میشود.

 

برخي از موادغذايي شايد بي ضرر به نظر برسد اما مصرف زياد آن مي تواند به بدن آسيب برساند. به همين علت در اين مطلب ، به چند ماده غذايي که مصرف زياد آن مي تواند سمي باشد، اشاره مي شود. (البته در مصارف دارويي از همين مواد موثره گياهي وبه ميزان مناسب براي درمان بيماري هاي خاص استفاده مي شود. )

 

 

ريواس : اگرچه ساقه آن سرشار از آنتي اکسيدان و کلسيم است اما ريشه و برگ هاي آن حاوي اسيداکساليک است که حتي مصرف کم آن حالت تهوع، استفراغ و ضعف ايجاد مي کند. مصرف آن به کبد و کليه آسيب مي رساند. بنابراين ريشه و برگ هاي آن را مصرف نکنيد و ساقه آن را کاملا بپزيد.

 

 

 

مواد غذایی که مصرف زیاد آن ها مسمومیت ایجاد می کند

مواد غذایی که مصرف زیاد آن ها مسمومیت ایجاد می کند

 

سيب زميني : همه انواع سيب زميني مسموم کننده نيست اما وقتي سيب زميني خام بيش از حد در معرض نور قرار مي گيرد، ماده شيميايي سمي به نام سولانين توليد مي کند که باعث اسهال و حالت تهوع مي شود. «سولانين» باعث سبز شدن لايه سطحي سيب زميني مي شود. با کندن جوانه ها و برداشتن قسمت سبز سيب زميني، مصرف آن اشکالي ندارد. سيب زميني ها را در يک مکان خنک نگه داريد.

 

 

 

مواد غذایی که مصرف زیاد آن ها مسمومیت ایجاد می کند

مواد غذایی که مصرف زیاد آن ها مسمومیت ایجاد می کند

 

دانه بعضي از ميوه ها : برخي دانه ها و تخم ها از جمله سيب درختي، گلابي، انبه، زردآلو، شليل و گيلاس حاوي ماده شيميايي و سمي به نام آميگدالين است که به ماده سمي ديگري به نام هيدروژن سيانيد تبديل مي شود. مقدار زياد اين سم مي تواند ناراحتي هاي متعددي از جمله سردرد، صرع، حالت تهوع، استفراغ، افزايش ضربان قلب و فشارخون ايجاد کند. البته در صورت نجويدن و باز نشدن هسته خطر مسموميت ايجاد نمي کند و دفع مي شود. در صورت مصرف يک يا ۲عدد جاي نگراني وجود ندارد.

مواد غذایی که مصرف زیاد آن ها مسمومیت ایجاد می کند

 

قارچ هاي وحشي : اگرچه قارچ هايي که در سوپرها عرضه مي شود کاملا بي ضرر است اما آن نوعي که به صورت وحشي در محيط زيست رشد مي کند،ممکن است سمي باشد. هزاران نوع مختلف از اين قارچ ها وجود دارد و به سختي مي توان قارچ هاي مضر را تشخيص داد. اين قارچ هاي سمي، باعث اسهال و استفراغ مي شود.

 

مواد غذایی که مصرف زیاد آن ها مسمومیت ایجاد می کند

 

لوبياقرمز : لوبياي خام حاوي سمي به نام لکتين است که باعث ناراحتي معده ومسموميت مي شود. بنابراين قبل از پخت، لوبيا را به مدت ۵ساعت در آب خيس کنيد و آب را دور بريزيد. سپس به مدت ۱۰دقيقه بجوشانيد و آب آن را نيز دور بريزيد.

 

مواد غذایی که مصرف زیاد آن ها مسمومیت ایجاد می کند

باقلا : اين دسته از حبوبات، منبع عالي پروتئين، فولات و فيبر است اما حاوي سمي به نام کومارين است که حالت تهوع، استفراغ و معده درد ايجاد مي کند. پس قبل از پخت آن را خيس کنيد.

 

 

درمان سریع اسهال

مشکل اسهال را با چای درمان کنید

هنگام اسهال از خوردن این غذاها دوری کنید

 

جدیدترین مطالب سایت