مواد غذایی مناسب در تابستان – البته این مواد غذایی را در فصل های دیگر هم اگر موجود باشد می توان استفاده کرد و پر انرژی هست ولی بهترین زمان استفاده آن در تابستان است.
میوههای قرمز، آبی، سیاه
توت فرنگی، تمشک، شاه توت، گیلاس، آلبالو، انگورفرنگی، آلو، شلیل و غیره. همه این میوهها سرشار از پُلیفنولها، ویتامینC، فیبرها و مواد معدنی هستند. در واقع همه این میوهها حاوی بیشترین میزان آنتیاکسیدانها میباشند. میوههای رنگی تابستانی نه تنها خواص ضد سرطانی دارند بلکه پیری را از شما دور کرده و کیفیت پوستتان را بهتر میکنند.
ماهیهای چرب را دریابید
ماهی ساردین، آزاد، کولی، ماکرو و غیره؛ این ماهیها سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که جریان خون را بهتر میکند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهند و در عین حال حاوی کمترین میزان جیوه میباشند.
بفرمایید حبوبات
عدس، نخود، لپه و غیره. حبوبات سرشار از فیبر هستند که سرعت جذب قند را کاهش میدهند. این مواد غذایی بدون بالا بردن ترشح انسولین انرژی تولید میکنند. با مصرف حبوبات خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و پیری پوست را به تعویق میاندازید. یک پیاله عدسی صبحانه یا میان وعده فوقالعادهای است که مواد مغذی زیادی را نصیبتان میکند. حتماً حبوبات را در برنامه غذاییتان بگنجانید.
روغن کلزا و روغن تخم کتان
یکی از خدمتهایی که میتوانید به بدنتان بکنید این است که تعادلی بین میزان امگا 3 و امگا 6 بدنتان ایجاد کنید. روغن کلزا و روغن تخم کتان سرشار از امگا 3ها هستند و اگر روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری از این روغنها را به سالاد اضافه کرده و میل کنید میتوانید تعادلی بین امگا 3 و امگا 6 بدنتان ایجاد کنید.
معمولاً مواد غذایی صنعتی امگا 6های بیشتری به ما تحمیل میکند. روغن زیتون و به خصوص بهترین نوع آن یعنی extra virigine، حاوی پُلیفنولها و ویتامین E میباشد و میتواند طعم روغن کلزا را بهتر کند. برای همین میتوانید این دو روغن را مخلوط کرده و مصرف کنید.
سیر و پیاز
هیچ وقت و هیچ کجا از مصرف پیاز و سیر غافل نباشید. نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد که سبزیجات خانواده آلیاسه (پیاز، پیازچه، موسیر و غیره) و به خصوص سیر از ابتلا به سرطان معده، کولون و سرطان روده پیشگیری میکنند. سیر همچنین میتواند میزان کلسترول بد خون را کاهش دهد. برای همین توصیه میکنیم در تهیه همه غذاهایتان از این دو ماده غذایی استفاده کنید.