تاثیر فعالیتهای ورزشی بر آسم

تاثیر فعالیتهای ورزشی بر آسم

 تاثیر فعالیت های ورزشی بر آسم

 

1. تاثیر سریع:
تمرین های آئروبیک یا هوازی سبب بهبود و افزایش ظرفیت سیستم قلب و عروقی و همچنین سبب افزایش برداشت اکسیژن توسط ریه ها می گردد. در مطالعات انجام شده نشان داده شده است که ورزش منظم سبب کاهش علائم آسم به هنگام فعالیت های روزمره می گردد. همچنین سبب کاهش حملات آسم و مراجعه بیماران به بیمارستان  می گردد.

 

 

2. تاثیر طولانی مدت:
تمرین های ورزشی در دراز مدت سبب حفظ و بهبود شرایط جسمی گردیده و حتی در صورت انجام منظم فعالیت های ورزشی میزان مصرف و نیاز به اسپری های تنفسی استروئیدی کاهش می یابد. همچنین تعداد حملات آسم و نیاز به مراجعه به بیمارستان هم کاهش می یابد.

 

 

تاثیر فعالیتهای ورزشی بر آسم

 

نسخه ورزشی

 

1. تمرین های آئروبیک (هوازی)
تمامی فعالیت هایی که عضلات بزرگ را در گیر می کند و در نهایت نیاز اعضای بدن را به اکسیژن بیشتر می کند تمرین های مفیدی هستند. از جمله ورزش های مناسب می توان شنا، بازی های توپی (والیبال، بسکتبال و …) دوچرخه سواری، پیاده روی سریع و ژیمناستیک در آب را نام برد.

 

در صورت انجام تمرین ها در فواصل منظم و با شدت بالا بهتر است که 3-2 دقیقه استراحت بین تمرین ها داشته باشید. تاثیر این فعالیت ها معمولا بعد از 10-6 هفته اشکار می گردد.

 

2. تمرین های کششی
تمرین های دینامیکی هستند که برای بازوها، شانه ها، کتف و عضلات شکمی طراحی شده اند. هر تمرین شامل 12-8 بار و تکرار 3-2 بار است. بین هرتمرین 3-1 دقیقه استراحت نمائید.

 

اگر با شدت بالا تمرین کنید ( %80-60 ضربان قلب بیشتر از ضربان عادی ) باید 2 تا 3 بار در هفته انجام پذیرد و اگر با شدت کمتر (%50-40 ضربان قلب بیشتر از ضربان عادی ) بهتر است که هرروز تمرینات انجام پذیرد.

 

 

3. تمرینات انعطاف پذیری
شامل حرکات ورزشی برای گردن، شانه ها، قفسه سینه، ران ها و عضلات ساق پا می باشد.
جدول ذیل به طور خلاصه میزان و شدت تمرین های ورزشی را بیان می نماید:

 

 

جدیدترین مطالب سایت