روش پیشگیری از آلزایمر

روش پیشگیری از آلزایمر

روش پیشگیری از آلزایمر

بیماری آلزایمر به تدریج فرد را از حافظه ، شخصیت و ذهن خود دور می سازد و به عنوان یک بیماری مخوف، تمام اعضای یک خانواده را درگیر می کند. برخی افراد آلزایمر را بسیار ترسناک تر از سرطان می دانند. امروزه آمار ابتلا به آلزایمر رو به افزایش است و پیش بینی می شود تا سال 2050 میلادی، 80 میلیون نفر دچار این بیماری شوند.

حدود 10 درصد افراد بالای 65 سال و 50 درصد افراد بالای 85 سال در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر قرار دارند. اما امروزه آمار مبتلایان به آلزایمر با سن کم، حتی در دهه بیست زندگی رو به افزایش است و هنوز هیچ دلیل قاطعی برای این موضوع یافت نشده است که چرا برخی افراد در سنین بسیار کم دچار آلزایمر می شوند.

 

چند علت بروز آلزایمر:

سن: همان طور که گفته شد به طور طبیعی با افزایش سن، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر نیز زیاد می شود.

ژنتیک: احتمال می رود برخی ژن های موجود در سلول تا 50 درصد خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهند.

 

سبک زندگی: تغییر و تحولات پیش آمده در زندگی امروزی و مشکلاتی که به دنبال آن به وجود می آید، سبب بروز احتمالی آلزایمر خواهد شد.

 

سابقه ی خانوادگی: داشتن پدربزرگ ، مادربزرگ، والدین و سایر اعضای نزدیک فامیل (خواهر، عمه ، دایی و…) مبتلا به آلزایمر، خطر ابتلا به این مشکل را در فرد بالا می برد.

عوامل خطر زا: مانند ضربه به سر، افسردگی، بیماری های قلبی، کلسترول خون بالا، بیماری های غده تیروئید، افزایش اسید آمینه خون (اسید آمینه واحد سازنده پروتئین است)، مقدار کم ویتامین ب12 و فولیک اسید در بدن می تواند بروز آلزایمر را به دنبال داشته باشد.
خبر خوب این است که پزشکان معتقدند راهی برای به تعویق انداختن آلزایمر تا پنج سال و یا جلوگیری از آن وجود دارد.

 

روش پیشگیری از آلزایمر

 احتمال می رود برخی ژن های موجود در سلول تا 50 درصد خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهند

 

چطور می توان عملکرد مغز را تقویت کرد و جلوی بروز آلزایمر را گرفت؟

– برنامه غذایی و مکمل های غذایی مناسب

– کنترس استرس جسمی و روحی

– ورزش

– دارو (به تشخیص پزشک)

 

تغذیه: غذای مصرفی شما می تواند در بروز بیماری هایی نظیر بیماری های قلبی و عروقی، ورم مفاصل، سرطان ، آلزایمر و … موثر باشد. طبق بررسی ها، غذاهای پر چرب و دارای قند فراوان دشمن مغز محسوب می شوند و کشورهایی که مصرف غذاهای چرب و شیرین در آنها بالاست، بیش از دیگران شاهد بروز آلزایمر خواهند بود. در واقع آلزایمر یک نوع بیماری مقاوم به انسولین است و به آن دیابت مغزی نیز می گویند.

 

ورزش: بر اساس بررسی ها، ورزش موجب بهبودی عملکرد سیستم قلب و عروق، جلوگیری از پوکی استخوان، افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از کاهش حافظه می شود.

کاهش استرس: استرس و اضطراب نیز مخرب مغز هستند و می توانند به کاهش حافظه و بیماری آلزایمر منجر شوند.

تمام این بررسی ها نشان می دهد که شما می توانید با رعایت برخی نکات، خود را از فاجعه ی از دست دادن حافظه نجات دهید.

 

مطالب مرتبط :

آلزایمر چیست و چگونه آغاز می شود ؟

پیشگیری از ابتلا به آلزایمر با خوردن این خوراکی ها

نشانه های آلزایمر کدامند؟

نقاشی که آلزایمر داشت

جدیدترین مطالب سایت