نکات مهم در پیدا کردن یک دوست خوب

نکات مهم در پیدا کردن یک دوست خوب

دوستی اصطلاحی است که برای توصیف رابطه همیارانه بین دو یا چند نفر به‌کار می‌رود که به هر یک از آنها، دوست یا رفیق گفته می‌شود. رابطه دوستانه معمولاً شامل درک دوجانبه، احترام و محبت نیز هست. در این بخش از سایت تالاب به بهترین شرایط برای پیدا کردن دوستی مناسب در شأن و شخصیت یک انسان سالم اشاره میکنیم داشتن دوست و برخوردار بودن از ارتباط عاطفی دوستانه، یک ضرورت انسانی است. پیدا کردن دوست خوب همیشه مشکل است اما اینکه تشخیص بدهیم که دوست ما واقعا” دوست خوبی است یا خیر کار سخت تری است.با آکاایران همراه شوید تا ویژگی های یک دوست خوب را مطالعه کنید.

 

دوست خوب

آکاایران: شما همیشه در زندگی تان با افراد جدیدی آشنا می شوید، اما اکثر آن ها دوستان خوبی برایتان نمی شوند. خیلی مهم است که اول بدانید “دوستی واقعی” به چه نوع دوستی گفته می شود. برخلاف دنیای مدرن و فراتکنولوژیکی امروز که ما در آن زندگی می کنیم، داشتن یک دوست خوب، هنوز هم می تواند یک نعمت الهی باشد. شما همیشه در زندگی تان با افراد جدیدی آشنا می شوید، اما اکثر آن ها دوستان خوبی برایتان نمی شوند. خیلی مهم است که اول بدانید “دوستی واقعی” به چه نوع دوستی گفته می شود و برای خودتان تعریفی از یک دوست واقعی داشته باشید تا وقتی با فرد جدیدی آشنا شدید، بفهمید که می تواند دوست خوبی برایتان باشد یا نه. مراحل:
 

قدم اول :
به این فکر کنید که یک دوست واقعی چه مفهومی برای شما دارد. به آن مشخصی و واضحی که فکر می کنید هم نیست. ممکن است شما به کسی احتیاج داشته باشید که خلاق و هنری باشد، درحالی که برای یک نفر دیگر، دوستی خوب است که سرزنده و فعال باشد.
 
قدم دوم :
وقتی با کسی هستید، به میزان راحتی خود با او دقت کنید. یک دوست واقعی باعث می شود که شما با او احساس راحتی کنید. کسی که شما را با نظرات منفی خود بمباران می کند و به جای تشویق کردن شما نسبت به انجام کارهایی که دوست دارید، فقط از شما انتقاد می کند، هیچ وقت یک دوست خوب و واقعی برایتان نخواهد بود.
 
قدم سوم :
تفاوت های عقیدتی خود را شناسایی کنید. بحث دوستی را سالم می کند، چون شما را مجبور می کند در مورد همه چیز متفاوت فکر کنید. اما همه ما حد و ظرفیتی داریم. اگر کسی به خود جرأت می دهد به خاطر پشتوانه قومی و نژادی خود، در مورد چیزهایی که برای شما مهم هستند، بدگویی کند، احتمالاً بهتر است جای دیگری دنبال دوستی باشید.
 
قدم چهارم :
ببینید طرف مقابلتان برای سلامتی شما نگران می شود؟ وقتی در مورد مشکلاتتان با او صحبت می کنید، ببینید که خوب و به دقت به حرف هایتان گوش می دهد یا نه؟ دوستان واقعی، کسانی هستند که همیشه برای درددل های دوستشان، حی و حاضرند.
 
 
قدم پنجم :
در مورد اینکه آیا فرد مقابلتان می تواند دوست خوبی برایتان باشد یا نه، صادق باشید. یک دوست واقعی کسی است که می تواند شما را در راه رشد و پیشرفت فردی همراهی کند. کسی که فقط هرچه شما می گویید را تصدیق می کند، یا باعث می شود احساس کمبود کنید، یا قادر نیست به شما برای رسیدن به اوج توانایی هایتان کمک کند.
 

شروط دوستی

دوستی قبل از هر چیز، دارای سه شرط اساسی است که مقدم بر دیگر شرایط، باید رعایت گردد. شخصی سزاوار دوستی است که:

1. دیدار او خدا را به یاد شما آورد؛ یعنی، زیارت وی سبب ذکر خدا باشد.

2. گفتار او به دانش و معلومات شما بیفزاید و از هر کلام او، ثمره ای علمی فراهم آید.

3. عمل و کردار او، آخرت را به یاد آورد؛ به گونه ای که به اعمال و رفتار شما رنگ آخرتی بزند.

اگر کسی را با سه شرط فوق یافتید، سعی کنید با او دوست باشید و وجود وی را غنیمت شمارید؛ و گرنه درجست و جوی چنین دوستانی باشید.

 

تا زمانی که یک شخص را با چنین ویژگی هایی نیافتید، به سادگی با او دوستی برقرار نکنید.

 

فضای دوستی بهترین فضای استفاده از کمالات معنوی است و باید زمینه ساز دینداری، بندگی، رشد علمی و اخلاقی گردد. در مقابل دوستی ای که موجب انحطاط اخلاقی و زمینه ساز مفاسد دینی و دنیوی شود، دوستی نیست؛ بلکه دشمنی و عداوت است و از این دوستی ها باید سخت اجتناب کرد.

 

شرایط سنی و طبقه اجتماعی نیز تا حدودی زمینه ساز برخی از شرایط قبلی است. افرادی که اختلاف سنی دارند، کمتر می توانند از حضور یکدیگر بهره علمی و عملی ببرند و زمینه ارتباط روحی و رشد معنوی را برای هم فراهم سازند.

 

پس به صورت عمومی، بهتر است شرایط سنی و طبقه اجتماعی و سطح شناختی، تحصیلی و … نیز رعایت گردد.

 

یک دوست خوب همیشه صادق است و واقعیت را می گوید حتی اگر حرفش آزار دهنده باشد. یک دوست خوب برای اینکه شما احساس بهتری داشته باشید به شما دروغ نمی گوید در عوض حقیقت را می گوید و شما را نصیحت می کند.

 

مثلا” اگر لباسی مناسب شما نیست یک دوست خوب با مهربانی می گوید:” این لباس خیلی خوب نیست ، من فکر می کنم این یکی بهتر است.”

 

البته وفاداری یک فاکتور اصلی و ضروری در دوستی و یا هر ارتباط دیگری است. یک دوست خوب همیشه به دوستی اش وفادار است و وفادار بودن یعنی اینکه به شایعات و حرفهای بدی که درباره دوستتان گفته می شود توجه نکنید و از گفتن شایعات و یا حرفهای زشت درباره آنها پرهیز کنید.

 

اگرچه دوستان خوب هم گاهی ازدست یکدیگر ناراحت و عصبانی شوند اما هرگز پشت سرهم ، حرف بدی نمی زنند.

 

ویژگی های یک دوست خوب از دیدگاه قرآن:

1- ایمان

ای کسانی که ایمان آورده‎اید! دشمن من و دشمن خودتان را دوست نگیرید. شما به آنان اظهار محبت می‎کنید؛ در حالی که آنها به آنچه از حق برای شما آمده، کافر شده‎اند.

2- احترام به مقدسات و مسائل دینی

ای کسانی که ایمان آورده‎اید! افرادی که ایین شما را به باد استهزا و بازی می گیرند ـ از اهل کتاب و مشرکان ـ ولی خود انتخاب نکنید… آنها هنگامی که (اذان می‎گویید و مردم را) به نماز فرامی‎خوانید، آن را به مسخره و بازی می‎گیرند.

3- راستگویی

ای کسانی که ایمان آورده‎اید! از (مخالفت فرمان) خدا بپرهیزید و با صادقان باشید.

4- دوستی دوطرفه

اگر انسان قصد دوستی با کسی را دارد، باید ببیند که آیا طرف مقابل هم متمایل به این دوستی هست یا نه؟ شما کسانی هستید که آنها را دوست می‎دارید، اما آنها شما را دوست ندارند. آری، اگر دوستی یک طرفه باشد، باعث ذلت و خواری می‎گردد و هرگز برای انسان سودمند نخواهد بود. آنها که در معاشرت و دوستی حق دیگران را به طور کامل رعایت کنند و کمترین تعدی بر دوستان خود روا ندارند، کمند، تنها کسانی می توانند، حق دوستان و آشنایان را بطور کاملاً عادلانه ادا کنند که از سرمایه ایمان و عمل صالح بهره کافی داشته باشند

5- دو رو نبودن

و هنگامی که شما را ملاقات می‎کنند، (به دروغ) می‎گویند: ایمان آورده‎ایم، اما هنگامی که تنها می‎شوند، از شدتِ خشم بر شما، سر انگشتان خود را به دندان می‎گزند.

6- خیر خواه بودن

ای کسانی که ایمان آورده‎اید! محرم اسراری از غیر خود، انتخاب نکنید؛ آنها از هر گونه شر و فسادی درباره‎ شما کوتاهی نمی‎کنند. آنها دوست دارند شما در رنج و زحمت باشید.

7- خوش اخلاق بودن

یکی از دستورهای دین مبین اسلام، خوش اخلاقی با دیگران است که جایگاه بسیار والایی را داراست. خوش اخلاقی ،هم دوستی ها را پایدار می‎سازد و هم در جذب دیگران به سمت خود تأثیر فوق العاده‎ای دارد: بدی را با نیکی دفع کن، ناگاه (خواهی دید) همان کس که میان تو و او دشمنی می کند، گویی دوستی گرم و صمیمی است. در مقابل، تحمل نکردن دیگران و تندخو بودن، باعث می‎شود آنان از اطراف انسان پراکنده شوند؛ حتی اگر انسان، بهترین مخلوقات و پیامبر باشد: به (برکت) رحمت الهی، در برابر آنان (=مردم) نرم (و مهربان) شدی و اگر خشن و سنگدل بودی، از اطراف تو پراکنده می‎شدند.

 

جدیدترین مطالب سایت